Cake au Vin

mei 8, 2016 | By

6.50

Wat een heerlijke combinatie: pure chocolade en rode wijn! Goede kwaliteit chocolade zorgt samen met de wijn voor een heerlijk resultaat. Probeer maar eens van het beslag af te blijven, dit is al zò lekker!

Beschrijving

Cake au Vin: een heerlijke cake met stukjes callebaut chocolade, waar je rode wijn aan toevoegt!
Toevoegen: boter, ei en rode wijn.
Ingrediënten: tarwebloem, suiker, bakpoeder, kaneel, cacao, chocolade.

Handleiding:
De oven voorverwarmen op 170° en een cakeblik goed invetten.
Schud de droge mix in een kom, goed mengen, 1 eetl apart houden en door de chocoladestukjes mengen.
Voeg aan de droge mix 200 gr zachte roomboter, 3 eieren en 125 ml rode wijn toe.
Goed mixen.
Het beslag in de vorm scheppen en gladstrijken, daarna de chocolade over de oppervlakte verdelen.
De cake in het midden van de oven bakken, ong 45 minuten. Na 30 minuten afdekken met aluminiumfolie als hij wat donker wordt.
De cake is gaar als een ingestoken sateprikker er droog uit komt.
Let op! Elke oven is anders, zo nodig korter of langer bakken.

De chocolade kan iets uitgeslagen zijn, dit is een natuurlijk proces en doet niets af van de smaak.