VolkorenTropisch Vruchten brood NIEUW

februari 25, 2020 | By

4.98

Een nieuwe aanwinst! Tropische vruchtjes zorgen voor een heerlijk, zoet brood!
Geen toegevoegde suiker, geen gist, niet kneden en klaar in 45 minuten.

Categorie:

Beschrijving

Net als onze andere broodsoorten is dit een super makkelijk brood om te maken.
Staat op tafel in 45 minuten, niet kneden of laten rijzen.
Geen suiker en toch lekker zoet.

Toevoegen: karnemelk of melk met citroensap. Ook melkvervangers zijn goed te gebruiken.

Ingrediënten: volkorentarwemeel, tarwebloem, papaja, ananas, abrikoos, kardemom, baksoda, zout.

 

Handleiding:
Verwarm de oven op 190°.
Doe het meel in een ruime kom., houdt ong 25 gram apart om de bakplaat en het brood mee te bestrooien.
Meng het droge mengsel goed door elkaar en voeg 475 ml karnemelk toe.
Roer alles met een houten lepel tot er een samenhangende bal vochtig deeg ontstaat. Dit duurt ong 2 minuten.
Bewerk het deeg zo kort mogelijk, dan rijst het brood het beste.
Eventueel nog wat karnemelk toevoegen als het nog te droog is, eetlepel voor eetlepel.
Bekleed een bakblik met bakpapier, bestrooi met wat bloem en doe ook wat op je handen.
Leg de deegbal op de bakplaat, iets afplatten, en bestrooi met wat bloem.
Snij het deeg kruiselings diep in, dit zorgt ervoor dat het brood goed gaar wordt.
Bestrooi het brood met wat bloem.
Bak het brood in 35 minuten gaar.
Je kan dit controleren door op de onderkant van het brood te kloppen, als het hol klinkt is het goed.

De karnemelk kan vervangen worden door b.v. melk, havermelk, sojamelk, ongezoet en het sap van een halve citroen.
Ook verdunde yoghurt werkt goed.
Als het totaal maar 475 ml is.