Achterhoekse havercake met rommelkruid NIEUW

februari 25, 2020 | By

3.98

Achterhoekse cake met haver en rommelkruid.

Categorie:

Beschrijving

Een heerlijke cake met een Achterhoeks tintje!
Havermeel door de mix en je strooit de bijgevoegde havervlokken er boven op.
De smaakmaker is heel verrassend: rommelkruid!
Deze kruidenmix is in de Achterhoek voornamelijk bekend doordat het gebruikt wordt in balkenbrij, maar is ook uitstekend geschikt voor het zoete bakken!
De cake wordt mooi rood van kleur en smaakt naar meer!

Toevoegen: boter, ei, melk.

Ingredienten: tarwebloem, suiker, havermeel, bakpoeder, vanillesuiker, rommelkruid( sandelhout, koriander, steranijs, anijszaad), havervlokken.

Handleiding:
De mix losroeren en 250 gr zachte boter, 4 eieren en 60 ml melk toevoegen.
Alles goed mixen tot een glad beslag.
Vet de bakvorm in en verwarm de oven voor op 150°.
Giet de mix in de vorm en strooi de havervlokken uit het zakje over de cake.
Bak de cake in ong 60 minuten gaar.
Let op! Elke oven is anders, zo nodig wat korter of langer bakken.
Als je er een sateprikker in steekt moet deze er schoon uitkomen.
Laat de cake op een rooster afkoelen.