Appelplaatkoek

mei 29, 2018 | By

3.98

Een lekkere mix voor een grote appelplaatkoek.

Categorie:

Beschrijving

Een bakplaat van 30 x 40 vol met een overheerlijke appelplaatkoek, wie wil dit nou niet!
Lekker uitdelen op een feestje….en mocht er wat over zijn (wat meestal niet het geval is), dan kan je de rest prima invriezen.

Toevoegen: boter, appels, kaneel, citroensap

Ingrediënten: tarwebloem, basterdsuiker, bakpoeder, havermout, koekkruiden

Handleiding:
Schil 1 kg appels, snij ze in stukjes en besprenkel ze met wat citroensap.
Doe de bakmix in een grote kom en roer er 400 gr gesmolten boter door.
Vet een bakplaat van 30 x 40 in en bekleed deze met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 170°
Druk 2/3 van het beslag op de bakplaat.
Verdeel de appelstukjes hier overheen en verkruimel de rest van het beslag over de appels.
Beetje aandrukken.
Bak de plaatkoek in ong 60 minuten gaar.
Let op! Als de koek tijdens het bakken wat donker begint te worden, even afdekken met aluminiumfolie.