Kaneel Courgette Cake

mei 29, 2018 | By

3.50

Natuurlijke cakemix voor een zoete courgettecake.

Categorie:

Beschrijving

Nu eens iets anders dan worteltjestaart: cake met courgette!
Net zo lekker, en boordevol vitamientjes….gewoon eens proberen!
De geraspte courgette voeg je zelf toe, voor een lekkere, vochtige structuur.

Toevoegen: courgette, ei, zonnebloemolie

Ingrediënten: tarwebloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel.

Handleiding:
De bakmix losroeren in een kom.
300 gr courgette raspen, op een theedoek leggen en goed uitknijpen zodat het vocht er uit komt en de courgette wat droger wordt.
In een 2e kom de courgette, 2 eieren en 120 ml zonnebloemolie door elkaar mengen.
Voeg de droge mix bij de natte en vermeng alles goed.
Een cakevorm goed invetten en de oven voorverwarmen op 170°.
Het beslag in de vorm gieten en ong 55 minuten bakken.
Let op! Elke oven is anders, zo nodig iets korter of langer bakken.
Laat de cake afkoelen op een rooster.